Apetit

pondělí, 03 květen 2021
Čekáte návštěvu a nevíte, čím ji pohostit? Nebo jste jenom dostali na něco chuť a přemýšlíte, co zobnout? Právě pro tyto situace můžete připravit jednoduchý recept oblíbeného kuchaře Petra Stupky na slaný francouzský koláč neboli quiche. V náplni najdete anglickou slaninu, smetanu, vejce, cheddar a cibuli. Použijte hrnec s horkovzdušnou troubou, např. Salente Ario.
pondělí, 26 duben 2021
Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience.
středa, 21 duben 2021
Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Krátký dodavatelský řetězec, tedy co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci, může zaručit svěží chuť i vůni. A navíc se díky menší uhlíkové stopě tolik nezatěžuje životní prostředí. S transportem produktů jsou totiž spojeny značné náklady na způsob dopravy i celkově náročnější logistiku.
pondělí, 19 duben 2021
  O výhodách špenátů se není třeba dlouho rozepisovat. Je dobrý pro zrak, a to především díky obsahu dvou druhů karotenoidů. Rovněž se pyšní vysokým obsahem kyseliny listové, která je důležitá například v těhotenství. Představuje také optimální kombinaci vitamínů a minerálů a zároveň má nízkou energetickou hodnotu.
středa, 31 březen 2021
Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec (nejen po Velikonocích), pochází od šéfkuchaře Tomáše Kunovského. Jeho originální vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá.
pondělí, 22 březen 2021
Zelená barva k Velikonocům neodmyslitelně patří. O této barvě se říká, že je symbolem jara, naděje i života. A momentálně se o svoje zdraví staráme více než kdy jindy. Naše starost by ale neměla spočívat jen v aktuálním posilování imunity. Přece jen nezdolné pevné zdraví je běh na dlouhou trať. Vše začíná především ve skladbě našeho jídelníčku a staré známé pořekadlo „jsme to, co jíme“ jednoduše platí.
úterý, 16 březen 2021
Levandule lékařská je skutečná královna bylin. Nejenže má pozitivní vliv na naše zdraví i psychickou pohodu, ale dá se s ní skvěle kouzlit v kuchyni. Tentokrát jsme pro vás připravili tip na skvělou levandulovou bábovku.
pondělí, 15 březen 2021
Čím víc kakaa, tím lépe, palmový olej škodí, bílá čokoláda není čokoláda – výčet zažitých nesmyslů o staletí oblíbené pochoutce nemá podle odborníků konce. Mýty kvalitní čokoládě nejen poškozují pověst, ale především ochudí konzumenty.
čtvrtek, 11 březen 2021
Velikonoce klepou na dveře a vy jistě přemýšlíte, jakou specialitu letos z vajíček připravit. Přinášíme hned několik receptů, kterými oslníte i náročné gurmány. Vyzkoušet můžete kulinářskou specialitu – tzv. skotská vejce, plněná vajíčka hráškovou náplní, nebo třeba oblíbenou vajíčkovou pomazánku. Při výběru kvalitních vajec se doporučujeme zaměřit na taková, která pochází z produkce ekologického zemědělství. Budete mít jistotu, že slepičky žily v těch nejlepších přirozených podmínkách.
úterý, 09 březen 2021
Co dělat, když se vám doma nahromadí třeba kilo mrkve? Zkuste si ji připravit třeba na slaný způsob. Nabízíme vám netradiční recept plný nejen této oranžové kořenové zeleniny, ale i poctivého tvarohu, ořechů, semínek a bylinek. Dokonce do něj můžete zapracovat také samotnou nať.