čtvrtek 27. leden 2022 0:00

Domácí Bailey

Připravte si doma veganské domácí Bailey. Je to jednoduché, dobré a zvládne to každý. Stačí si jen nakoupit správné suroviny a můžete začít. Běhěm chvilky si uvaříte opravdovou lahůdku. 

Budete potřebovat:

 

1 lžičku instantní kávy

1/2 lžičky vanilkového extraktu

40g rozpuštěné čokolády (výborná je hořká)

300ml whiskey nebo rumu

300ml smetany ke šlehání

700ml slazeného mléka (salka)

 

Postup je velice jednoduchý. Stačí dát všechny ingredience do mixéru a 2 minuty mixovat. Směs se krásně našlehá a bude o to jemnější. Hotový mix potom přelejte do lahví a skladujte v lednici maximálně 2 měsíce.

 

VEGANSKÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

 

200ml aquafaby (voda z plechovky od cizrny - POZOR, aby nebyla cizrna ve slaném nálevu, ten se vám pořádně nenašlehá)

150-200g hořké čokolády

70g moučkového cukru

 

Postup:

Nalejte aquafabu do mísy přes sítko, aby v ní náhodou nebyly kousky cizrny. Našlehejte ji jako sníh a postupně přidávejte cukr. Do 10 minut by měl být sníh připravený a můžete za stálého šlehání přidat rozpuštěnou čokoládu (po rozpuštění chvíli počkejte, měla by mít pokojovou teplotu). Směs se může zdát tekutější, ale po hodině v lednici krásně ztuhne. Na ozdobení můžete přidat ovoce, výborně se k tom