středa 17. listopad 2021 0:00

Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé vegan čokolády

Chystáte se na pečení vánočního cukroví? Přemýšlíte, co letos vymyslet zdravého, ale aby si na tom pochutnala celá rodina? Vyzkoušejte letos pečení s Ghíčkem! Nejenže cukroví získá tu správnou chuť a vůni, navíc prospějete i svému zdraví. A tady je jeden recept, do kterého se můžete rovnou pustit...

V rámci zdravého životního stylu se sice všichni snažíme tolik nemlsat, ale úplně se vánočního cukroví vzdávat, to by byla určitě škoda.

 

Košíčky se skořicovým krémem a krémem z bílé vegan čokolády

 

Suroviny na košíčky: 200 g špaldové mouky, 80 g Ghí, 20 g cukru, sůl

 

Postup: Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a Ghí. Nožem ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme aspoň hodinu odpočinout v lednici. Z těsta pak tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček.

 

Skořicový krém: tuhá část plechovky kokosového krému, 1 lžíce skořice, špetka muškátového oříšku, mletého hřebíčku, badyánu, nastrouhaná kůra z BIO pomeranče

 

Postup: Kokosový krém vyšleháme a vmícháme do něj koření a kůru. Vzniklým skořicovým krémem naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté jím naplníme košíčky.

 

Krém z bílé čokolády: tuhá část plechovky kokosového krému, 1/2 tabulky vegan bílé čokolády, 1 lžíce vanilkového extraktu, 1 lžíce citrónové kůry a šťávy

 

Postup: Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný kokosový krém, šťávu a kůru z citronu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici. Poté jím naplníme košíčky.