středa 15. září 2021 0:00

Babí léto láka do kaváren

Léto je pryč, ať žije září a s ním i příjemné vysedávání v kavárnách u novinek v podobě kávových nápojů, čajů či dortů. Čím víc se ochlazuje, tím víc jako by tělo volalo po cukru. Existují obzvlášť lahodné způsoby, jak si osladit život. Kavárny Costa Coffee vám to rádi splní.

SLADKÝ BONBÓNEK Z KANADY

Pro ty, kdo se ještě nechtějí rozloučit s létem, ale už vyhlížejí barevný podzim, je tu Javorové caffè latte s oříšky od Costa Coffee. Kávový nápoj dostal jméno po javorovém sirupu v kávě. Ten svou jemnou, ale sladkou chuti v souhře s oříškovými tóny výborně doplňuje kávovou směs Mocha Italia. Ke kávové siestě si dopřejte i porci domácí šlehačky se sladkým posypem. Ten je z mixu barevných sušenek a při troše představivosti se dá přirovnat k podzimnímu listí.

 

Nemůžete nebo nechcete kravské mléko? Do Javorového caffè latte s oříškem vyzkoušejte mandlový nápoj, který se s ním chuťově doplňuje nejlépe. Mandlový nápoj obsahuje velké množství vitaminů a minerálů. Skvěle pomáhá při překyselení organismu. Neobsahuje sóju. V

nabídce jsou i další rostlinné alternativy mléka např. sójový, kokosový či ovesný nápoj. Všechny bez přidaného cukru.

DEJTE SI ČERSTVÉ BYLINKY NA IMUNITU A RELAX

 

Bylinné čaje umí tělu skvěle pomoct, když to potřebuje nejvíc. Důležitá je správná kombinace směsi a čerstvé bylinky. Díky tomu bude mít čaj sílu a výrazné aroma.

 

Aromatea Immunity - šalvěj, máta a oregano. Čaj ze tří bylinek, který se vyplatí zařadit do pitného režimu. Zrovna na podzim byste měli věnovat přirozené obranyschopnosti organismu hodně pozornosti. Tato směs dá tělu vše, co v boji proti nachlazení a chřipkám potřebuje.

Aromatea Relax - tymián, meduňka a majoránka. Voňavější čaj nenajdete. Ne nadarmo se tymiánu říká dobromysl. Opojná vůně bylinek vás příjemně zrelaxuje a uvolní. Zároveň prohřeje a bude hotovým balzámem na duši.

 

CHUŤ NA SVAČINU NEBO LEHKÝ OBĚD?

Pokud i vy řešíte oběd v poklusu, bude se vám zamlouvat nové lehké meníčko kaváren Costa Coffee. Základem „preclíkového“ menu je dozlatova upečený preclík promazaný pomazánkovým máslem, proložený šunkou, sýrem a salátem. K tomu dostanete ještě Jablečný chléb s karamelem nebo balený nápoj podle výběru. Druhým menu je lososový bagel. Uvnitř bagelu kromě lososa najdete ještě smetanový sýr. Vše je chuťově doladěné koprem a okurkou. K tomu si vyberete Jablečný chléb s karamelem nebo balený nápoj a můžete si začít pochutnávat.

TIP: Jablečný chlebíček s karamelem je novinka, která díky kombinaci jablek a karamelu pohladí vaše chuťové pohárky.

 

CRÈME BRÛLÉE CAPPUCCINO

Crème brûlée, to je francouzský dezert ze smetany, vaječných žloutků a vanilkového lusku pokrytý křupavým karamelem. Dezert, ve kterém je smetana a vanilka, ostatně ani špatně chutnat nemůže. A teď si představte, jak bude asi chutnat cappuccino se sirupem Crème brûlée, posypané čokoládou. Výčitky svědomí rozhodně mít nemusíte. Jeho pitím totiž přispíváte do nadace Costa Foundation.

Více na www.costa-coffee.cz.