neděle 5. září 2021 0:00

Tip na netradiční cheesecak

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční cheesecake, který ocení jak vaše děti, tak celá rodina. Mléko a mléčné výrobky jsou považovány za základní zdroje vitaminů a minerálních látek, které děti, v průběhu růstu, skutečně velmi potřebují.

Z tohoto důvodu přinášíme ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou, která se zaměřuje na přípravu pokrmů pro děti, zcela netradiční slaný cheesecake.

 

Těsto:

- 100 g másla

- 60 g sýru gouda

- 40 g sýru parmazán

- 50 g celozrnné špaldové mouky

- 100 g hladké pšeničné mouky

Náplň:

- 250 g tvarohu v alobalu

- 250 g tvarohu ve vaničce

- 250 g ricotty

- 190 g zakysané smetany

- 3 vejce

- 2 jarní cibulka

- 2 – 3 stroužky česneku

- Sůl, muškátový oříšek dle chuti

 

Oba druhy sýra nastrouháme najemno a smícháme se změklým máslem. Poté postupně zapracujeme hladkou i celozrnnou mouku a výsledné těsto namačkáme do připravené formy tak, aby bylo rozprostřeno po stěnách rovnoměrně na výšku zhruba 2 mm. Pokud používáte silikonovou formu, vymazávat ji nemusíte, těsto je mastné samo o sobě a nelepí se. Pokud ovšem máte obavu, že by se vám koláč z formy špatně dostával nebo používáte jiný povrch, můžete jej vymazat a vysypat moukou anebo použijte pečící papír.

 

Ve větší míse smíchejte tvaroh, ricottu, zakysanou smetanu a vejce. Přidejte nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku a dle chuti také osolte. Vše společně promíchejte a dejte do formy na těsto.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 40 minut.

 

Před podáváním je lepší nechat koláč nejdříve trošku vychladnout, aby se lépe krájel.