středa 31. březen 2021 0:00

Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec (nejen po Velikonocích), pochází od šéfkuchaře Tomáše Kunovského. Jeho originální vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá.

„Jestliže chcete využít větší množství vajec uvařených natvrdo, vyzkoušejte jednoduchý recept na vajíčkový salát, který díky přidání chuťově výrazných zelených oliv a naplněním do pita chleba, povýšíte na atraktivní pokrm. A pokud vám nevadí tučnější jídla, můžete k jogurtu přidat i trochu majonézy,“ doporučuje Tomáš Kunovský.

 

Recept: Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

 

Suroviny:

(množství asi pro 4 osoby)

8 vajec uvařených natvrdo

250 g řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)

10 ks ředkviček

20 ks zelených oliv

3 snítky kopru

2 zelené jarní cibulky

šťáva z ½ citronu

bílý pepř

sůl

4 ks pita chleba

 

Postup:

1. Vajíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme je s jogurtem.

2. Přidáme nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.

3. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, jemně dochutíme citronovou šťávou a promícháme.

4. Hotovým vajíčkovým salátem naplníme pita chleby.

 

Tip šéfkuchaře Tomáše Kunovského: Pokud nemáme k dispozici pita chléb, můžeme salát servírovat také na chlebu či bagetě.