středa 17. únor 2021 0:00

Sněhová srdíčka Pavlova

Zapalte pár svíček, vyměňte tepláky za šaty, a hlavně si uvařte dobré jídlo. Ať už jste žena, nebo muž, máme pro vás tipy na pochoutky, které osobu vaší touhy dostanou do kolen. Všechny recepty totiž obsahují koření, o kterých se traduje, že mají afrodiziakálními účinky. Recepty jsou navíc jednoduché na přípravu, takže část jich zvládnete připravit takřka od počítače.

Glazovaný losos s mangoldem

 

Ingredience:

700 g filetu z lososa 1 lžíce olivového oleje

1 šalotka

2 lžíce octa z červeného vína 2 lžíce hrubozrnné hořčice

2 lžíce třtinového cukru

400 g mangoldu nebo směsi listových salátů

1 citron

2 lžíce konopných semínek

špetka soli

špetka mletého černého pepře 

 

Postup:

Nejprve jemně opečeme konopná semínka na suché rozpálené pánvi a vysypeme je do misky. Poté na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, do které vhodíme nakrájenou šalotku. Opékáme ji asi 3 minuty. Do nadrobno nakrájené šalotky vmícháme ocet z červeného vína a směs promícháme. Přidáme cukr s hořčicí. Dokud se vše dokonale nespojí, mícháme. Ochutíme solí a pepřem. Glazé přelijeme do nádoby, kterou můžeme vzduchotěsně uzavřít, a vložíme do lednice na 30–60 minut k odležení.

 

Filety osolíme, opepříme a potřeme je z obou stran polovinou připraveného glazé. Na předehřáté pánvičce smažíme lososa na středním plameni asi 5–10 minut. Mangold nebo směs listových salátů jemně spaříme a servírujeme spolu s lososem. Ruby posypeme konopnými semínky a pokapeme glazé. Rybu můžeme dochutit citronem.

 

Sněhová srdíčka Pavlova

 

Ingredience:

6 ks bílku

210 g cukru krupice 1 ks cukru s mandlovou příchutí Vitana 150 g cukru moučka

50 g rybízového džemu

1 lžička mletého zázvoru 

500 ml smetany ke šlehání

2 ks ztužovače šlehačky 

 

Postup:

Bílky, cukr krupice a cukr s mandlovou příchutí našleháme v pevný sníh, přimícháme moučkový cukr, zázvor a rybízový džem. Pomocí cukrářského sáčku sníh nastříkáme do tvaru srdce na pečicí papír a sušíme při 100 stupních cca jednu hodinu. Po upečení stříkáme šlehačkou se ztužovačem a slepíme.

 

Energizující kakao

 

3 lžíce kakaa 100 g hořké čokolády

500 ml plnotučného mléka

1 ks vanilkového cukru 

150 ml smetany ke šlehání

špetka mleté skořice

špetka mletého chilli 

 

Postup:

Do rendlíku nalijeme mléko, nasypeme cukr, chilli, rozlámanou čokoládu, kakao a za stálého míchání na středním plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně si vyšleháme smetanu do tuha. Jen co je kakao v rendlíku hotové, nalijeme ho do ¾ hrnečku. Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku na kakao v hrnku nazdobíme šlehačku, kterou zlehka posypeme skořicí.

Tip navíc:

Pokud chcete drahou polovičku kromě nabitého kakaa potěšit kompletní snídaní, sáhněte při pondělku po směsi na lívanečky. Mají ideální konzistenci, chuť a jsou hotové do pár minut.