Proteinové housky s bylinkovým máslem
Suroviny:
3 bílky
1 a ¼ hrnku mandlové mouky 2 porce Proteinového smetanového nápoje
2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
5 polévkových lžic psyllia (indické vlákniny)
1 polévková lžíce dýňových semínek
1 polévková lžíce lněných či slunečnicových semínek
½ hrnku horké vody
2 čajové lžičky jablečného octa
1 čajová lžička soli
hrubozrnná sůl na posypání
1 žloutek na potření
4 polévkové lžíce másla a bylinky dle chuti na bylinkové máslo
Postup:
Ingredience včetně proteinového prášku smícháme a za stálého šlehání přiléváme horkou vodu. Přidáme špetku soli, znovu zamícháme. Z těsta vytvarujeme 6 houstiček a dáme na plech. Necháme mezi nimi mezery, protože pečivo při pečení zvětší objem. Houstičky potřeme žloutkem a pečeme cca 30 min na 160 °C. Hotové houstičky necháme vychladnout a podáváme třeba s bylinkovým máslem, které si připravíme tak, že do změklého másla přimícháme bylinky podle své chuti a necháme v lednici ztuhnout do libovolného tvaru. Použít můžete např. petržel, bazalku a tymián.