středa 25. březen 2020 0:00

Quinoové placičky

Čte se kínoa, píše se quinoa a někdo jí také říká merlík čilský. Řeč je, a teď zcela bez nadsázky, o zázračné pseudoobilovině, která neobsahuje lepek, zato je nesmírně bohatá na bílkoviny. Její využití je neomezené, hodí se k snídani do kaše, k obědu jako příloha, nebo k večeři do salátu.

S quinoou připravíte perfektní sladké i slané pokrmy a pohrát si můžete i s barevností pokrmů – dělí se totiž na bílou, červenou a černou. My jsme tentokrát zvolili jednoduché placičky, které jsou hotové do 30 minut

 

Quinoové placičky

 

Ingredience:

· 2 balení Quinoa, 2 x 106 ml

· 2 vajíčka

· 2 stroužky česneku

· ¼ hrnku pažitky

· ½ hrnku rukoly

· ½ strouhaného parmezánu

· Strouhanka

· Sůl a pepř

·

Postup:

1. Veškeré ingredience vložte do mísy, ochuťte solí, pepřem a promíchejte.

2. Postupně přisypávejte strouhanku, aby se směs spojila a nedrolila.

3. Následně z těsta vytvarujte malé placičky o velikosti dlaně.

4. Osmahněte na pánvi na trošce oleje, nebo pečte v troubě cca 20 min. na 180° C.