Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem
Potřebujete:
500 g kuřecího masa
2 lžíce citronové kůry
2 chilli papričky
1 vejce
sůl pepř
zelené fazolky
anglická slanina
olej
Selský bílý jogurt
citronová šťáva
čili
Postup:
1. Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
2. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
3. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
4. Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
5. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
6. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.
Grilovaný ananas
ananas 50 g
třtinový cukr
40 ml vodky
Postup:
1. Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
2. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
3. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
4. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.
Zmrzlina z Bio Bifi Drinku
3 kusy Bio BIFI drink Hollandia
mango
ananas
Postup:
1. Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.
2. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
3. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.