pondělí 21. říjen 2019 0:00

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty

Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat?

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

 

Potřebujete:

500 g kuřecího masa

2 lžíce citronové kůry

2 chilli papričky

1 vejce

sůl pepř

zelené fazolky

anglická slanina

olej

Selský bílý jogurt 

citronová šťáva

čili

 

Postup:

1. Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.

2. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.

3. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.

4. Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.

5. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.

6. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

 

 

Grilovaný ananas

 

ananas 50 g

třtinový cukr

40 ml vodky

 

Postup:

1. Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.

2. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.

3. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.

4. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.

 

Zmrzlina z Bio Bifi Drinku

 

3 kusy Bio BIFI drink Hollandia

mango

ananas

 

Postup:

1. Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.

2. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.

3. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.