pondělí 8. říjen 2018 0:00

Podzim v režii Karolíny Kamberské: nová kuchařka a blog

Gastronomická novinářka, televizní kuchařka a písničkářka Karolína Kamberská přichází letos na podzim hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha Každý den je svátek, druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo."

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. Takže vám po jídle zůstane ještě dost času a energie na procházku nebo dlouhé povídání u vína...

 

Všechny Karolíniny předchozí kuchařky – Karolína, domácí kuchařka (2014), Štěstí z kuchyně (2015) a Jídlo jako vášeň (2016) – se staly bestsellery. Čtenáři oceňují nejen srozumitelné podání receptů a autorčiny vtipné postřehy v textech, ale i krásné fotografie. Ty jsou i v případě nové knihy dílem osvědčené party profesionálů, s nimiž Karolína pracuje už od své první kuchařky. Zmiňme hlavně fotografku Silvii Kolevovou, dekor stylistku Terezu Beránkovou či food stylisty Honzu Bušinu, Davida Bureše, Blanku Kardovou a Editu Paulusovou. Redakci publikace měla na starost zkušená editorka Jitka Rákosníková.

 

Blog Radost podle Karolíny vychází z podobného tématu jako kniha. Bude v něm hodně jídla, ovšem nejedná se o čistý foodblog. „Jde mi o způsob, jak si udržet v běžném životě radost. Co si uvařit lahodného, kam zajet na neokoukané místo, jakým originálním a odvážným člověkem se nechat inspirovat. Dost se těším, až se zapojí i čtenáři a začnou mi psát, co dělá radost jim. Byla by škoda, kdyby inspirace vycházela jen z mé hlavy, která má pochopitelně své limity," směje se Karolína Kamberská.

 

Spuštění blogu se plánuje na stejný termín jako uvedení kuchařky na trh – tedy na

4. října 2018.

 

Kniha Každý den je svátek má 208 stran, doporučená maloobchodní cena je 399 Kč. Vydavatelem je opět agentura NOW Productions Gordona Lovitta a Petra Soukupa.